Smartlog v3 » Gabriel Milan » Gabriel Ferdinand Milan
Opret egen blog | Næste blog »

Gabriel Milan

ancestors

Gabriel Ferdinand Milan

29. May 2005 09:10, juul

Stamfader Gabriel Milan kommer fra en meget velhavende adelsfamilie i Portugal. Som ung rejste han ud og havnede i Danmark hvor han fik et nært samarbejde med hoffet og især Griffenfeldt. Det endte med at han lånte landet et stort beløb. Som tak fik han guvenørposten på "De Dansk Vestindiske øer", men han førte et meget strengt regime og blev kaldt hjem hvor han kom for retten. Her blev han dømt til halshugning som foregik på Nytorv, men han havde i den tid han var her, skabt sig en familie. Og det er fra en af disse efterkommere at jeg stammer fra.

Har du tilhørsforhold til Milanslægten kunne det være interessant at dele dem her. 

Kommentarer

 1. Lise Milan Nielsen
  29. Mar 2006 15:25
  1

  Jeg hedder Lise Milan Nielsen og er i familie med Gabriel Milan. Jeg har en bog om slægten, hvor den dateres helt tilbage til starten.
  Så vi må være i familie meget langt ude.

 2. Per Juul Larsen
  1. Apr 2006 20:30
  2

  Hej Lise..
  Hvem har skrevet bogen? H.C. Terslin..
  Den er oversat til elektronisk udgave og du kan hente den her på hjemmesiden under Books.

  hilsen Per

 3. Martin Milan
  25. May 2006 09:20
  3

  Hej med jer her er endnu en i flokken, jeg hedder Martin Milan og er osse fra den samme familie, det lykkeds mig min farmor Inger Milan at få fat i en bog med stamtavler og citater hvor der står lidt forskelligt om dem fra vores familie

 4. Per Juul Larsen
  25. May 2006 10:41
  4

  Hej Martin.
  Er det Milanbogen skrevet af H.C. Terslin. ?
  Du kan hente den i elektronisk udgave på <a href="http://www.gabrielmilan.dk/documents/GabrielMilan_issue1.1.pdf" rel="nofollow">http://www.gabrielmilan.dk/documents/GabrielMilan_issue1.1.pdf</a>

 5. Hanne Bach
  22. Jun 2006 12:58
  5

  Hej efterslægt af Milan
  Jeg er også en af Garbriel Ferdinands efterkommere, og har lavet slægtsforskning for år tilbage, hvor jeg støttede mig meget til H. C. Terslins bog.
  Jeg regner med at tage en tur til Helsingør i nær fremtid, jeg har ladet mig fortælle at borgmester Milans møbler stadig kan ses på rådhuset i Helsingør.

 6. Per Juul Larsen
  23. Jun 2006 18:33
  6

  Hej Hanna
  Du er velkommen til at give et bidrag. Under "Books" på mailansiden kan du læse skrifter udgivet af Bent Madsen. Et af dem fortælle blandt andet indgående omkring Milans hus i Helsingør.

 7. Hanne Bach Skytte
  6. Sep 2006 20:47
  7

  Hej Per
  Du henviser til at jeg under "Books" kan læse noget af Bent Madsen, men hvordan finder jeg denne "Books" - jeg synes ikke at kunne finde noget på denne hjemmeside. Min mor på 82 år og hendes 2 søstre på hhv 79 og 77 år var i juli ovre og se Borgmester Milans hus i Helsingør - og der er altså et eller andet historisk vingesus når man står der, hvor ens forfader har boet og levet, fortalte de. Så til foråret må jeg over og se lidt nærmere på Helsingør, det vil jeg glæde mig meget til. Mon der findes billeder af slægten ???

 8. Per Juul Larsen
  9. Sep 2006 16:20
  8

  Hej Hanne .. her er linken

  <a href="http://gabrielmilan.dk/books.html" rel="nofollow">http://gabrielmilan.dk/books.html</a>

  Tak for dit inlæg. Spændende at høre nyt senere.

  mvh pjl

 9. Hanne Bach Skytte
  9. Sep 2006 19:03
  9

  Hej Per
  Undskyld jeg forstyrrer igen, men da jeg så siden på books blev jeg jo fyr og flamme - men ak.... der kræves en adgangskode for at komme videre ! Er den "hemmelig" eller er det muligt at få den - hvis ikke du vil have den publiceret kan du sige til, så kan du få min adresse eller telefonnr. Jeg venter spændt på dit svar, og på forhånd tak.
  Med venlig hilsen Hanne

 10. Hanne Bach Skytte
  9. Sep 2006 19:08
  10

  Hej igen
  Der var jeg lige hurtig nok, jeg har fundet ud af det - så nu skal til at se Milan på nettet, og jeg glæder mig !
  MVH Hanne

 11. Per Juul Larsen
  9. Sep 2006 19:29
  11

  Hej Hanne..
  En del bøger kræver adgangskode, som er let at rekvirere. Det er de publikationer der er forfattet af Bendt Madsen.

  mvh pjl

 12. Hanne Bach Skytte
  28. Sep 2006 12:19
  12

  Jeg har nu haft lejlighed til at læse bøger/papirer under milan.books, og det har været meget interessant læsning - så tak til jer som har lagt det ud til glæde for vi andre også ! Jeg har forsøgt at komme ind på Borgmester Milans gravkælder, men siden er blokeret - jeg tror det er milan der er stavet forkert i en eller anden opsætning !
  Jeg stammer fra Borgmester Milans datter Elsebeth der blev gift med præst i Vaalse Lorents Floor (hun blev senere gift med Hans Lemming), og det har været utrolig spændende at læse om deres skifte og hvad der har været i hjemmet osv. - så endnu engang tak for oplysningerne. Er der andre der stammer fra Elsebeth Floor ? Hvis nogen vil vide mere om denne slægt skal i blot spørge, så vil jeg gerne være behjælpelig i det omfang der er mig muligt.
  Med venlig hilsen - og tak - Hanne

 13. Per Juul Larsen
  28. Sep 2006 17:43
  13

  Hej Hanne
  Tak for oplysningen. Du har ret, - der var en fejl på siden. Nu skulle du kunne læse bogen "Milans Gravkælder"

  mvh Per Juul Larsen

 14. Flemming Floor
  12. Oct 2006 12:00
  14

  Hvis det interesse, er Lorens Pedersen Floor som var gift 2 maj 1759 i Helsingør med Elisabeth Milan, 4xtipoldefar og han har 11 generationer bag sig.
  Jeg har Floor slægten tilbage til 1484, med grene til Bredsted Amrum Føhr Sild Rømø, så hvis jeg bibringe oplysninger skal i være velkomne
  mvh
  Flemming Floor

 15. Hanne Bach Skytte
  12. Oct 2006 13:09
  15

  Hej Flemming Floor
  Jeg tror vi har mødtes for mange år siden i forbindelse med slægtsforskning, men jeg vil meget gerne have oplysninger om Floor-slægten. Jeg har Lorents Pedersen Floor`s far Peder Floor, skibskaptajn - men meget få oplysninger op ham ! Så hvis du har informationer fra Lorents Pedersen Floor og "bagud" vil jeg meget gerne høre om dem - er det muligt at du evt. kan maile til mig ? Du kan sende på hab@vink.dk og jeg vil glæde mig rigtig meget til at se dine oplysninger, som jeg aldrig selv har kunnet finde selv om jeg har forsøgt.

 16. Flemming Floor
  13. Oct 2006 11:49
  16

  Hej Hanne Bach
  jeg har gensendt det materiale du var interesseret i, hvis du er den Hanne som jeg tror, var det vist dig som satte os igang hernede i sdr.jylland ? men kontakt mig blot hvis der er mere du vil have indsigt i
  Flemming

 17. Hanne Bach Skytte
  13. Oct 2006 11:58
  17

  Hej Flemming
  Du har helt ret, jeg var nede og besøge dig og din familie sammen med en politibetjent fra København ved navn Leo Floor - og det glæder mig at du har holdt ved interessen for vore fælles aner ! Du skriver at du har gensendt materialet - hvorhen ??? Jeg er utrolig spændt på at se hvad du har fundet ud af ! Som nævnt er du velkommen til at sende det direkte på min mail hab@vink.dk som er min arbejds-mail. Mange hilsener fra Hanne

 18. Margareta Lemming
  25. Jan 2007 11:47
  18

  Milan/Lemming i Terslins Bog !
  Där sägs att Elisabeth Milan och Hans Jacob Lemming hade sonen Caspar Lorentz. Det är FEL, han har aldrig funnits. Däremot en dotter Christiane Lorentze med samma födelsedato om "Caspar".
  Kika själva i skannad kyrkbok, Brarup sogn, Maribo amt, uppslag 74, 1731-1814. Där står 'D' för Datter och "Christiane Lorentze" även om skriften kan vara svår att tyda. Parets felaktige son finns spridd på nätet, hämtad från Terslins bok.
  Det är från Christiane Lorentze som Orgelbygger Eggert Froberg stammar, han nämns på hemsidan om Gabriel Milan.
  Paret Milan/Lemming hade även sonen Frederik Carl Lemmig (1782 - 1846),dansk violin- och guitarrvirtous,kompositör, globtrotter med mera. F.C:s son Hans Johan Frederik Lemming är den som förde en gren av danska släkten Lemming till Sverige.
  För publicering på gabrielmilans hemsida har jag skickat foto på siluettklipp: Hans Jacob Lemming och foto av en målning: Frederik Carl Lemming.
  Hälsar Margareta Lemming, Uppsala, Sverige

 19. Henrik Bertelsen
  19. Jun 2007 09:29
  19

  Det er nyt for mig, at slægt føres tilbage til Gabriel Ferdinan Milan. Min tiptiptipoldemor var Anna Fredericke Milan. Hun blev gift Bræmer.
  Er det Spanien eller Portugal, som familien stammer fra?
  mange hilsner
  Henrik Bertelsen, e-mail: hcb@rn.dk

 20. Per Juul Larsen
  6. Apr 2008 20:01
  20

  Jeg efterlyser Edda Thygesen Poulsen som har sendt informationer og rettelser ang. Hans Jacob Lemming
  Desværre har Edda skiftet email siden da. Kontakt venligt juul@larsen.dk da jeg har et par pdf filer
  med de ønsked rettelse.
  mvh Per Juul Larsen

 21. Per Juul Larsen
  25. Apr 2008 11:53
  21

  Edda Thygesen Poulsen har hjulpet med data til hjemmesiden. Edda døde sidste år 2007.11.23.
  En slægtbog er sendt til Eddas familie. Det er en bog hvis indhold var samlet af Edda Thygesen Poulsen.
  Tak til Edda for de mange kommentarer og rettelse ang. Databasen
  Per Juul Larsen

 22. Gustav & Kirsten
  31. May 2008 20:11
  22

  Hej Alle

  Vi er ved at efterforske slægten Jørgen Petersen, der er gift med Georgine Wilhelmine Milan(d)Helsingør - bopæl Fiolen, Helsingør, Flere børn men særlig interesant er Gustav Edvard Petersen og Claus Peter Milan Petersen (rækkefølgen af fornavne kan være en anden)

  er der nogen, der har noget input til denne gren, så vil vi være meget taknemmelige

  Venligst
  Gustav og Kirsten

 23. Gustav & Kirsten
  31. May 2008 20:19
  23

  Hej Alle

  Vi er ved at efterforske slægten Jørgen Petersen, der er gift med Georgine Wilhelmine Milan(d)Helsingør - bopæl Fiolen, Helsingør, Flere børn men særlig interesant er Gustav Edvard Petersen og Claus Peter Milan Petersen (rækkefølgen af fornavne kan være en anden)

  er der nogen, der har noget input til denne gren, så vil vi være meget taknemmelige

  Venligst
  Gustav og Kirsten

 24. Solis
  1. Jun 2008 22:34
  24

  Prøv evt. at se linken her :
  http://home6.inet.tele.dk/flemclar/konfdr1861.html
  eller ret henvendesle til "Den gamle Redaktør" på hjemmesiden http://home6.inet.tele.dk/flemclar/
  Begge personerne er listet på hjemmesiden så der er måske mulighed for at hente mere info fra hjemmesiden her.
  mvp Solis

 25. Hanne Bach Skytte
  13. Jun 2008 09:17
  25

  Du henviser til en ny Milan bog på nettet, og jeg har forsøgt at finde den - uden held ! Kan du give mig et fif til hvor og hvordan jeg finder den ?
  MVH

 26. Gustav & Kirsten
  13. Jun 2008 09:28
  26

  Hej Solis

  tak for dit svar - vi nåede at komme lidt videre med "vores" Miland og nu er vi i Hillerød hos arrestforvaren.

  Har stadig ikke fundet sammenhængen, men er ikke i tvivl om det er der - et eller andet sted.

  Tak nemmelig for hint og tips!

  hilsner
  Gustav & Kirsten

 27. Hanne Bach Skytte
  20. Jun 2008 14:31
  27

  Tak for hjælpen, jeg har fundet den !
  MVH
  Hanne

 28. Hanne Bach Skytte
  22. Jul 2008 07:35
  28

  Jeg har nu, lang om længe, været i Helsingør og se Borgmester Milans hus på Strandgade, hvor der sidder en mindeplade fra 1989 som fortæller at det er Gabriel Ferdinand Milans hus. Jeg har også været i Sct. Olai Kirke og fundet hans gravkælder - det er nr. 7 - til højre for koret inde i kirken ! I forbindelse med restaureringen af Helsingør Domkirke er der lavet en bog med bl.a. oversigt over gravsteder (den kan købes for kr. 175,- i kirken) og familien Milan er nævnt 6-7 steder i bogen, meget af det er taget fra slægtsbogen ! Såfrem nogen har lyst til at få mailet billeder af Milans hus og mindeplade kan de skrive deres e-mail, så skal jeg sende dem til jer. Men det var en kanon-oplevelse, som jeg kun kan anbefale hvis i kommer i nærheden af Helsingør.
  MVH
  Hanne

 29. Per Juul Larsen
  22. Jul 2008 09:03
  29

  Tak for oplysningen. Bent Madsen har skrevet et tillæg til Bogmester Milan i Helsingør. Se det her
  http://www.gabrielmilan.dk/documents/Milangravk.pdf
  Password kan du får via mail til baam@worldonline.dk..
  Bent Madsen har været i Gravkælderen og taget billeder af Kistepladerne bla.
  mvh pjl

 30. Per Juul Larsen
  3. Aug 2008 09:10
  30

  Bo Ferdinandsen har venligst opdateret Milan med opl. om familien se: http://www.gabrielmilan.dk/preliminaer/pages/1633.html

  mvh pjl

 31. Per Juul Larsen
  3. Aug 2008 21:32
  31

  Ny gedcomfil GabrielMilan.Issue5.1 uploaded til
  http://gabrielmilan.dk/phpgedview/

  mvh Per Juul Larsen

 32. Steen Milandt
  9. Sep 2008 10:32
  32

  Til Gustav og Kirsten som efterlyser en forbindelse mellem slægten efter Gabriel Milan og slægten Miland/Milandt startende ved Arrestforvaren Carl Herman Georg Christian Milandt.
  Så har jeg nu gennem årtier forsket og ikke fundet en sammenhæng, til trodt for at begge slægterne har de fleste af deres familiemedlemmer omkring Gilleleje, Søborg. Blistrup er det ikke samme familie.

  mvh
  Steen Milandt

 33. Gustav og Kirsten
  9. Sep 2008 11:14
  33

  Hej Steen

  Tak for dit svar. Vi har fået forbindelse med direkte efterkommere af Miland-slægten. De mener, der er en sammenhæng mellem slægten Miland og byen Hamborg.

  Måske kan andre får glæde af disse oplysninger, så når vi ved noget mere, vil vi lægge et link ud.

  I hvert fald 1000 tak for hjælpen - so far.

  Ærbødigst
  Gustav og Kirsten

 34. Steen Milandt
  9. Sep 2008 13:23
  34

  Hej Kirsten og Gustav
  Det lyder vældig spændende, har en hjemmeside www.milandt.eu som indeholder et foreløbig udgave af slægtsregisteret.
  I kan skrive til mig på steen@milandt.eu

 35. Per Juul Larsen
  18. Mar 2009 15:48
  35

  Bo ferdinandsen Milan har venligst sendt tilføjelser og rettelser til Gabrielmilan.dk
  http://www.gabrielmilan.dk/preliminaer/pages/1633.html
  Gabriel Milan er rettet til Issue 5.1
  mvh Per Juul Larsen

 36. Bodil Jensen
  15. Jun 2009 19:42
  36

  Hej Per
  Vil lige give mig til kende, efter at i længere tid med stor interresse har kikket på den flotte Milan hjemmeside du laver. Er selv i Milan slægten igennem min mormor, som hed Bagger til efternavn og er født i Bakkebølle.

  Kan også se at vi har haft samme arbejdsplads, jeg var i mange år på NKT elektronik, DSC, Alcatel og til sidst Tellabs, som jeg var med til at lukke d. 30 Juni 2000.

  Mange Hilsner fra Bodil

 37. Per Juul Larsen
  15. Jun 2009 19:50
  37

  Hej Bodil
  Besynderligt som tilværelsen viser sig somme tider. Vi har arbejdet sammen. Jeg i tiden fra NKT i Glostrup og til sidst i Ballerup. Tellabs.
  Var ansat som teknikker/teknisk tegner og siden hen med at lave programmer til software styring.(PTA)
  Husker een Bodil på arbejdspladsen.. hun var så vidt jeg husker socialt/fagforbund/arbejdsmiljø beskæftiget..i virksomheden... i dag er jeg pensionist med en dejlig stor familie.
  Kan du give yderligere info om dit arbejde så jeg kan spore mig ind på dig.

 38. Bodil Jensen
  16. Jun 2009 15:17
  38

  Hej Per
  Jeg var ansat som montrice ( hed det vist den gang i 1988 ) men var med fra starten da vi gik over til smd (overflade monteret print ).Det var mig der til dagligt kørte de bestyknings maskiner der monteret alle vores print. Det var en sorgens dag da "mine maskiner" blev sendt til Finland.
  I dag er jeg driftoperatør hos Novo Nordisk i Kalundborg.

 39. Per Juul Larsen
  16. Jun 2009 17:44
  39

  Tak for oplysningen Bodil...måske errindrer du mig... se evt.. mit billede som jeg så ud dengang..http://www.gabrielmilan.dk/preliminaer/pages/1422.html

  hilsen per

 40. Martin Milan Poulsen
  2. Oct 2009 05:04
  40

  Hejsa alle sammen

  Jeg hedder Martin Milan Poulsen 1977 og det lyder til at være meget sjovt det her med ham gabriel der, (kan man stadigvæk arve) :P
  Jeg har en søn som hedder Alexander Milan Poulsen 1999 og min far hedder Gunnar Thorvald Milan Poulsen 1949 og vi er jo nok imigreret til jylland da vi bor ved Randers Området.
  Men ville bare lige give mig til kende Hej hej

  PS min website er under opbygning :)

 41. Martin Milan Poulsen
  2. Oct 2009 05:09
  41

  UPS For tidligt på dagen

  Jeg har selvfølgelig også en datter som hedder Julie Milan Lodskou 2005, puha sikke en ballade hehe

 42. Kenneth Milan Poulsen
  24. Nov 2009 20:36
  42

  Hejsa
  Mit navn er Kenneth Milan Poulsen og jeg storebror til Martin som har skrevet ovenover. Jeg er født i 1973.
  Jeg har en søn fra 2008 som hedder Phillip Ravn Milan Poulsen. Vi bor i Frederiksværk.

  Spændende at læse alle disse oplysninger der er at finde her på sitet.

 43. Stephanie
  14. Apr 2010 19:49
  43

  Hejsa alle sammen! :-D
  Jeg har fundet ud af at Gabriel Ferdinand Milan 8 x tipoldefar.
  Dog hedder jeg Demant ):

 44. retro air jordans
  14. Dec 2010 07:23
  44

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 45. Per Juul Larsen
  18. Jan 2011 18:27
  45

  Galleri :
  http://www.gabrielmilan.dk/preliminaer opdateret til
  Issue 5.3 mindre tilføjelser og rettelser ved
  Bente Bjørn Hansen.

 46. nike lunar
  1. Jun 2011 05:18
  46

  Hej, jeg tror, &#8203;&#8203;at jeg så du besøgte min hjemmeside, så jeg kom til "gøre gengæld". Jeg forsøger at finde ting til at forbedre mit web site! Jeg formoder det ok at bruge nogle af dine ideer! 

 47. nike free 3.0 tilbud
  1. Jun 2011 05:26
  47

  Du er ikke den fælles blog forfatteren, mand. Du sikkert har noget vigtigt at tilføje til internettet. Sådan en vidunderlig blog. Jeg vil vende tilbage efter mere. 

 48. Hanne Bach Skytte
  5. Sep 2011 10:06
  48

  Er der spioner på siden, eller hvad er det for nogle koder - jeg kan ikke gennemskue hvad de har med Gabriel Ferdinand Milan at gøre, er der nogen der kan forklare mig hvad det går ud på ?

 49. jeanette
  8. Oct 2011 19:22
  49

  Hej Jeg hedder Jeanette Miland jeg har hørt at der er kommet et d. på siden hen, men mine oldeforældre var fra Søborg Gustav og Hildegard Miland, har nogen hørt om dem?? det er bare om jeg er havnet rigtigt:)

 50. mbt shoes
  11. Feb 2012 09:27
  50

  Hans sidste retshåndhævelse gruppen til at trække i spil i sæsonen 2008/09, da Inter Milan 3-1 hjemme i TIM Cup, besejre Genoa, hans assistent linjevogter Pa mio Pate, Leila, Rizzo Lee vil fungere som den fjerde officielle.

 51. nike air max
  1. Apr 2012 12:24
  51

  Hej med jer her er endnu en i flokken, jeg hedder Martin Milan og er osse fra den samme familie, det lykkeds mig min farmor Inger Milan at få fat i en bog med stamtavler og citater hvor der står lidt forskelligt om dem fra vores familie

 52. Mette Pfeiffer
  17. Nov 2012 16:12
  52

  Ja, jeg er også en slægtning til Gabriel Ferdinand Milan. Min mor, Vibeke Pfeiffer (født Rasmussen), har søgt i rigsarkiverne i København og fandt frem til at vi er direkte beslægtede. Desuden har vi haft adelig familie i Mors. Men jeg ved ikke om Milan-familien er beslægtet med disse? Jeg ved de boede på godset: 'Tohøje' og familien hed Tohøj.

 53. Mette Pfeiffer
  17. Nov 2012 16:28
  53

  Vi har derudover slægt i Hamborg, hvor Milan også opholdt sig i en tid, men drog til København under 1. verdenskrig, senere til Norge, for at ende i Nordsjælland hvor min familie har levet de seneste mange år. Jeg glæder mig til at dykke ned i slægtsforskningen for at se om jeg lærer mere om familien. Det er meget spændende, synes jeg.

 54. Solis
  17. Nov 2012 17:50
  54

  ..hej.. send lidt flere opl.omkring din familie, din mors gren af slægten. pt er du ikke opdateret i databasen. mvh info@gabrielmilan.dk

Links til dette indlæg

 1. http://www.google.com/search?hl=da&rlz=1T4ADBR_enDK216DK2... ( 3. May 2007)

Per Juul Larsen
Per Juul Larsen
Stamfader Gabriel Milan kommer fra en meget velhavende adelsfamilie i Portugal. Som ung rejste han ud og havnede i Danmark hvor han fik et nært samarbejde med hoffet og især Griffenfeldt. Det endte med at han lånte landet et stort beløb. Som tak fik han guvenørposten på "De Dansk Vestindiske øer", men han førte et meget strengt regime og blev kaldt hjem hvor han kom for retten. Her blev han dømt til halshugning som foregik på Nytorv, men han havde i den tid han var her, skabt sig en familie. Og det er fra en af disse efterkommere at jeg stammer fra. Har du tilhørsforhold til Milanslægten kunne det være interessant at dele dem her.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Seneste indlæg

Arkiv